Slaap van een dreumes

De gebroken nachten begonnen ons op te breken

Onze dochter van ruim 1 jaar werd iedere nacht nog meerdere keren wakker en viel alleen bij mama aan de borst in slaap. Ook duurde het heel lang voordat ze bij het naar bed gaan in slaap viel. We hadden haar een verkeerde slaap associatie aangeleerd, maarja.. hoe kom je daar vanaf? De gebroken nachten begonnen ons op te breken en daarom wilden we hulp. We hadden zelf al e.e.a. uitgeprobeerd, maar dat werkte niet. We zijn viavia bij Marjolein uitgekomen en konden al snel bij haar terecht. Marjolein luistert goed naar je verhaal en weet waar ze het over heeft. Samen hadden we een plan gemaakt die bij ons en onze dochter past. We zouden een paar dagen later beginnen en Marjolein stuurde die dag nog een lief berichtje om ons succes te wensen. Wij gingen zelf van het ergste uit, maar het was heel erg meegevallen. Na 3 nachten ongeveer sliep onze dochter de hele nacht door!! Ze werd niet eens wakker om te drinken. Nu een aantal weken later gaat het slapen nog steeds goed. Het plan wat we gemaakt hadden werkte dus heel goed voor onze dochter. Verder vonden wij het ook heel fijn dat we altijd met onze vragen bij Marjolein terecht konden. Je kreeg altijd snel een reactie.

Van 1-2 jaar is je kindje een dreumes. Een kind van 1 jaar slaapt ongeveer 11 tot 13 uur per nacht. Ook overdag slaapt hij nog een paar keer, meestal een uurtje ’s ochtends en een uurtje ’s middags.

Vanaf 2 jaar is je kindje een peuter en slaapt 12- 14 uur per etmaal. Een peuter slaapt in de nacht ongeveer 10 tot 12 uur, maar de verschillen tussen peuters zijn groot. Een peuter doet in het begin nog 2 dutjes en gaat steeds meer over naar 1 middagdutje van gemiddeld 1,5 uur. Alles wat moet, wil je kind in deze fase niet. Ook het naar bed moeten kan problemen geven. Peuters willen soms niet gaan slapen of komen ’s nachts uit bed.

Ook kan er ’s nachts verwardheid optreden. Dat kan komen  in de overgang van de diepe slaap naar de lichtere slaap.